Implanttihoito Rovaniemi

Hammasimplanteilla tarkoitetaan leukaluuhun istutettuja – useimmiten titaanista valmistettuja – keinojuuria. Titaaninen keinojuuri liittyy saumattomasti ympäröivään luukudokseen. Näiden keinojuurten päälle on mahdollista rakentaa kruunuja, siltoja tai implanttikiinnitteisiä irtoproteeseja.

Hammasimplantti eli istutettu keinojuuri on turvallinen ja paljon tutkittu menetelmä puuttuvien hampaiden korvaamiseksi.

Aluksi teemme selvityksen potilaan yleisterveydentilasta ja terveystottumuksista sekä kattavan suun ja hampaiston kliininen tutkimuksen ja röntgenkuvauksen.  Röntgenkuvasta arvioimme luun rakenteen, muodon ja määrän eli luun riittävyyden implantin asettamiselle. Toisinaan joudumme turvautumaan luusiirteisiin. Luusiirteitä käytämme silloin, kun potilaan luun määrä ei ole leikattavalla alueella riittävä.

Keinojuuri tai -juuret asetamme kirurgisessa toimenpiteessä, joka tavallisimmin tehdään paikallispuudutuksessa. Toimenpide on kivuton, eikä siitä seuraa mainittavia jälkisärkyjä.

Yleisin hoitokäytäntö on, että asettamisen jälkeen keinojuuren tai -juurten annetaan luutua leukaluuhun muutaman kuukauden ajan. Luutumisvaiheen ajaksi potilaalle voidaan tehdä ulkonäkösyistä väliaikainen rakenne. Kaksivaiheisessa implantoinnissa seuraavaksi tehdään pieni kirurginen toimenpide, jossa luutunut keinojuuri tai -juuret paljastetaan. Yksivaiheisessa implantoinnissa siirrytään suoraan työvaiheeseen, jossa alueelle rakennetaan tapauksesta riippuen kruunu, silta tai implanttikiinnitteinen irtoproteesi.

Näissä tilanteissa implanttihoito ei ole sopiva hoitomuoto:

  • Sairauteen liittyvä riski, esimerkiksi huonossa hoitotasapainossa oleva diabetes
  • Runsas tupakointi
  • Suuhygienian laiminlyönti
  • Voimakas hampaiden narskuttelu
  • Lapsi, jonka hampaiston ja leukojen kehitys on kesken
  • Hampaiden kiinnityskudossairaus ellei infektio ole hoidettu ja jatkoseurannassa tilanteen on todettu pysyneen vakaana ennen implanttien asettamista

Hyvä yleisterveys, tupakoimattomuus ja hyvä suuhygienia takaavat parhaimman hoitotuloksen.

Suusalongissa sinua palvelee

Raija Hakola, HLL

Hammaslääkäri, yrittäjä

raija.hakola@suusalonki.fi

Puh. 040 487 8747

Markus Aihkio os. Kallunki, HLL

Hammaslääkäri

markus.aihkio@suusalonki.fi

Puh. 040 487 8757

Johannes Ruotanen, HLL

Hammaslääkäri

Puh. 040 487 8747

Tervetuloa Suusalonkiin

Voit varata ajan helposti nettiajanvarauksen kautta. Voit myös soittaa hammashoitolan aukioloaikana numeroon 040 487 8747 tai 040 487 8757.

Siirry nettiajanvaraukseen