Esteettinen hampaidenhoito

suusalonki laatu

Tarjoamme myös hammashoitoa, jonka tarkoituksena on kauniimpi ja valkoisempi hymy. Ulkonäöllisiä korjauksia voimme tehdä esimerkiksi hampaita valkaisemalla tai istuttamalla implantin puuttuvan hampaan tilalle. Myös kruunuttamalla tai valmistamalla laminaatin saadaan estetiikkaa huomattavasti paremmaksi.

Hampaiden valkaisu

Hammaskiven poistolla ja karkeilla puhdistustahnoilla saamme poistettua irtovärjäymät.

Hammaskiilteen vaalentamiseen käytämme kahta hampaiden valkaisutekniikkaa:

1) Laser-valkaisu

Aluksi määritämme hampaiden sävyn lähtötilanteessa, jonka jälkeen suojaamme huolellisesti pehmytkudokset. Valkaisuaineen aktivoinnin jälkeen aine levitetään hampaille. Valkaisuaineen vaikutusta tehostetaan ja nopeutetaan Laser-valolla. Valkaisuainetta laitetaan hampaille kaksi kertaa ja valoa yhteensä kuusi kierrosta. Huuhtelun ja pehmytkudosten suojausten poistamisen jälkeen määritämme lopuksi saavutetun värisävyn. Laser-valkaisu tehdään yhdellä hoitokäynnillä vastaanotollamme. Valkaisu kestää noin tunnin.

Hoidon jälkeen on vältettävä värjääviä aineita (esim. kahvi, tee, punaviini, tupakka ja huulipuna) kahden vuorokauden ajan. Annamme kotiin hoitogeelin.

2) Kotivalkaisu

Aluksi otamme hampaistasi jäjennökset, joiden perusteella hammaslaboratorio valmistaa yksilölliset - vain sinun hampaillesi sopivat - valkaisulusikat. Seuraavalla käynnillä annamme valkaisulusikat, valkaisuaineet ja tarkat ohjeet. Valkaisuaineista voit valita Sinulle sopivamman:

  • päiväkäyttöinen (30 - 60 min aamuin illoin)
  • yökäyttöinen (8 tuntia nukkuessa, ei sovi huonosti nukkuville tai hampaita narskuttaville) 

Implanttihoito

Implanttihoidon tarkoituksena on korvata puuttuvia tai menetettyjä hampaita titaanista valmistetuilla keinojuurilla.

 Kruunut ja laminaatit

Hammaskruunu on hammaslaboratoriossa valmistettu hammas, jolla korvataan kauttaaltaan hampaan näkyvä pintaosa. Oma hammas hiotaan tapiksi, jonka päälle kruunu kiinnitetään. 

Laminaatit ovat etuhampaiden ulkopinnalle kiinnitettäviä - yleensä keraamisia - kuoria, jotka kiinnitetään muovisementillä. Laminaateilla voidaan korjata hampaiden väriä ja muotoa.

Kiinnityksen varmistamiseksi ja hampaiden luonnollisen paksuuden säilyttämiseksi omien hampaiden pintaa joudutaan usein ensin hiomaan.